Labradoodle Pups
De Labradoodle
Labradoodle pup 2019
Nestje 2019 Sarah
Nestje 1 van Lotte
Nestje 2 van Lotte
Labradoodle Vakantie
Nu beschikbare pups
Labradoodle Links
Contact

 

                                                                                                                                                                                     

 

De Australische Labradoodle

 

De Australische Labradoodle is een lieve familiehond

De Australische Labradoodle is een zachtaardige, vriendelijke hond met een groot intuïtief vermogen. Door het lieve, vrolijke en zorgzame karakter is de Australische Labradoodle zeer geschikt als gezinshond. De Australische Labradoodle is een intelligente hond, die goed trainbaar is. De Australische Labradoodle is ook een sportieve hond, die graag buiten rent en speelt samen met zijn gezin.

Het ontstaan van de Australische labradoodle

De labradoodle is het resultaat van een kruising tussen een labrador en een poedel. Het fokken van de labradoodle is begonnen als een zoektocht naar een allergievriendelijke geleidehond. In Australië zijn de grondleggers van de Australische Labradoodle verder gegaan met de verbetering van deze bijzondere hond. Door middel van jarenlang zorgvuldig en selectief fokken en daarnaast het inmengen (infusie) van andere rassen heeft de Australische Labradoodle zijn bijzondere eigenschappen gekregen.

 

De allegievriendelijke vacht van de Australische labradoodle

Er zijn komen twee soorten vacht voor bij de Australische Labradoodles:

-wollen vacht

-golvend fleece vacht of krullend fleece vacht.

De vacht van de Australische labradoodle kent geen ruiperiode en geeft weinig tot geen lichaamsgeur af. Daarom is de Australische Labradoodle een ideale familiehond voor mensen die vanwege allergie normaal geen hond zouden kunnen houden.

 

Een bijzonder karakter

Australische Labradoodles maken een heel speciaal oogcontact en voelen op een unieke manier emoties van mensen en kinderen aan. De honden zijn speels en altijd vrolijk. Australische Labradoodles zijn door hun goedaardige en sociale karakter ook zeer geschikt als hulphond en therapiehond.

 


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kennemer Doodles